Etusivu

 

Wirlabin tutkimus- ja kehittämiskohteet

Wirlab tutkii ja testaa langallisten ja langattomien tietoverkkojen yhdistämistä. Erityisiä kohdealueita ovat mobiiliverkon täydentäminen tulevaisuuden langattomilla tekniikoilla, puhepalveluiden toiminta WLAN -ympäristössä, VOIP -yhteyksien laatu langattomissa verkoissa, antenniteknologiat sekä langattomien verkkojen sovellukset ja palvelumahdollisuudet.

Toiminnan ensimmäinessä vaiheessa rakennetaan testaus- ja tutkimusympäristöt Seinäjoella ja Alajärvelle. Testiympäristöjen rakentaminen sisältää laitteisto-, ohjelmisto- ja toimintatestauksia sekä niiden pohjalta tapahtuvaa kehitystyötä ja tutkimustoimintaa. Vaihe I on käynnistynyt joulukuussa 2000.

Testaus- ja tutkimusympäristöjen rakentamiseen liittyvä laite- ja ohjelmistohankinta, testaukset, mittaukset ja käyttöönotto tuottavat runsaasti tietoa uusille teknologioille rakentuvista tietoverkkoratkaisuista. Tavoite on tuottaa uutta sovellettavaa tietoa ja tietämystä, jota yritykset ja organisaatiot voivat hyödyntää ottaessaan uusia verkkoteknologioita, -sovelluksia ja päätelaitteita käyttöönsä.

Wirlabin tutkimus- ja kehitystoiminnan pääalueita ovat tietoliikenteen ja tietoverkkojen teknologinen tutkimus ja sen tulosten hyödyntäminen ja soveltaminen erityisesti e-health- ja e-business -aloilla

Wirlabin tavoitteet
Yhteistyötahot
Projektiin liittyvät julkaisut
Wirlabin yhteystiedot
Wirlab  in english

© TYT-Seinäjoki
Juho Lahti

KPhone